HTML

Egy a sok közül

Ami eszembe jut, azt fogom ideírni, elsősorban azért mert nincs jobb dolgom. Lényeg az őszinteség. Megpróbálom megkímélni magam attól, hogy Indexes-cikkeket kommentáljak, bízom benne, hogy jobb témáim lesznek. (bizakodva tekint a jövőbe, snitt) Ja igen, semmi bajom az Index-hírportállal, írhattam volna a "nagyvilág híreit" az Indexes-cikkek helyett.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

harmadik

2008.07.04. 23:07 Kusztó kapitány

Eljött a várva-várt pillanat, egy új poszt formájában.

A következő és eddigi irományok sem a teljesség jegyében fogantak, inkább csak pillanatképek, meg egyéb asszociációs dógok,  meg még ami éppen az eszembe jut. Bizonyára szebben és jobban is meg lehet ezeket írni ( vagy már meg is íródtak, ki tudja)

Társkeresés az interneten.

Hogyha a "való világban" ( nem kell minden szarért jogdíjat fizetni, amit csudálatos nyelvünkből kisajátítanak mindenféle profitorientált kereskedelmi műsorszolgáltatók, lásd még "Jó reggelt Magyarország"- már ha emlékszik rá valaki.)

Tehát. Ha a való világban az egyéb külső körülmények, vagy saját balfaszságunk következtében nincs párkapcsolatunk, "egyedülállóak" vagyunk, viszont rendelkezünk interneteléréssel, akkor nyugodtan dőljünk hátra és keressünk egyéniségünkhöz és vérmérsékletünkhöz leginkább passzoló társkereső szolgáltatást. A lehetőségek száma ( a szolgáltatók tekintetében) igen bőséges, bár ez nem garancia a sikerre, sőt talán inkább a legfőbb akadálya lehet.

Az ember igyekszik biztosra menni és mikor a csodaként várt keresőn csak mondjuk kettő darab ellenkező nemű embert talál a kis fatornyos falujából, akkor gyorsan keres egy másik szolgáltatót is, hátha ott több/jobb/szebb hal akad a horgára. Szolgáltatóból ugyan több is van, de a következők nagyjából mindegyiknél beigazolódhatnak.

Mint tudjuk a fénykép nem minden, de akár még be is jöhet, hiszen kinek van kedve csupán száraz adatlapokat böngészgetni és összehasonlítgatni, hogy vajon akkor most hogy, "melyik a szimpatikusabb". Kezdő genetikusok vagy gyakorló állattenyésztők viszont örülhetnek, hogy pusztán fizikai paraméterekből megalkothatják az ideális párt és következtethetnek, hogy az utódokban mely tulajdonságok dominálnának pároztatás esetén.

Gondolhatnánk, ha nincs kép, akkor itt bizony nincs sok keresnivalónk, hacsak nem vagyunk az előbb említett két kategória képviselői. A fénykép nélkül hirdetők jelentős része ragaszkodik az általa felvázolt paraméterekhez egy-két centi eltérés már kizáró ok lehet, még a végén lerontanánk a "fajta kedvező tulajdonságait".

Ez persze messze nem azt jelenti, hogy a fényképpel hirdető embertársaink minden hasonló hibától mentesek volnának, itt már egyes jellemvonások is nyomon követhetőek pusztán a kép alapján, mindenfajta kísérőszöveg nélkül.

Igazolványkép-ember:  Hivatalossága magabiztosságot sugallhat, holott lehet, hogy csak annyira fantáziátlan, hogy egy rendőrségi körözés jellegű fotóval igyekszik letudni kinézetét, melyből nem derül ki, hogy akkor most azért nincs rajta a teste, mert ahhoz nagylátószögő objektív kell, vagy egyszerűen nincs róla más fotó, csak az évekkel ezelőtti ballagáson készült műtermi förmedvény és azóta sem nézett ki úgy, mint akkor azon a képen.

Ember étellel: Itt több eset is lehetséges, szülinap nagy tortával, de mindenképpen valami jeles esemény apropóján készült kép, megcsinált frizura, ünnepélyes ruházat. Az előbbi típus egyik altípusa is lehet. Az étellel való ábrázolásból is sok minden lejöhet, elvárja az anyagi biztonságot, "álláskeresők" ne is próbálkozzanak. Főzni nem tud, szakácsok előnyben.

Erotikus jellegű kép: Itt célszerű behúzni a féket, bármennyire is elnyeri a tetszésünket a kép. Egyfelől nem a fényképpel kell találkoznunk ( ha eljutunk addig egyáltalán) és megeshet, hogy ún. kamuval van dolgunk. A többi lehetőség sem túl csábító, hiszen lehet, hogy a hirdetőnek ez a munkája úgymond, ha meg nem, akkor is előfordulhat némi kis önértékelési zavar.

Buli a haverokkal kép: Ártalmatlannak tűnhet, de közel sem biztos, hogy az. Lehet, hogy a fotón ábrázoltak mindegyike megvolt már (neki), de ha nem vagyok ennyire rosszmájú, akkor is kinézhet egy "nem megfelelő" családi háttér. Romantikus együttlétekről ilyen esetekben ne nagyon álmodjunk, egy jó kocsmázásra felkészülhetünk, utána meg lesz ami lesz, ha ehhez van gusztusunk.

Ezek mind negatív dolgok, szándékosan, ha nem lenne elég egyértelmű. Nyilvánvaló, hogy ez nem illik minden helyzetre és mindenkire, de ha megbántódott volna valaki, akkor bocsásson meg érte. Tudom, ez is butaság, hiszen nem kötelező buta blogokat olvasgatni, de rossz az, hogyha valaki esetleg magára ismer.

Jómagam azt hiszem az igazolványkép-ember kategóriát erősítem. Csak a békesség kedvéért.

Szólj hozzá!

Címkék: internet társkeresés párkapcsolat

A bejegyzés trackback címe:

https://merules.blog.hu/api/trackback/id/tr66553977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása